Anxietatea

Anxietatea este o stare puternică de neliniște care iți crează un sentiment de nesiguranță și pesimism. Aceasta apare în urma unor factori, spre exemplu stresul, și crește semnificativ în situații de criză. Anxietatea și stresul cresc proporțional, cu cât mai mult se mărește nivelul de stres, cu atât și anxietatea evoluează.

În cazul cadrelor medicale, având în vedere nivelul de stres la care acestea sunt expuse, anxietatea este un raspuns psihic des întâlnit. Modurile de a gestiona stresul personalului medical sunt strategiile adaptive de control activ al stresului. Reducerea emoțiilor negative și a stresului va avea ca rezultat scăderea anxietății.

Serviciul de suport și consiliere psihologică telefonică este disponibil tuturor asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali din București. Pentru mai multe detalii privind programul de consiliere accesați PSIHO-ASSIST: Serviciul de suport și consiliere psihologică telefonică și online pentru membrii OAMGMAMR filiala București

Suntem alături de voi!