Vaccinarea pe parcursul viețiiAutor: Dr. Ileana Brînză


Vaccinarea, ca metodă preventivă, și-a dovedit eficiența în prevenirea unor boli cu risc potențial de evolutie severă, spre invaliditate sau deces. Vaccinarea ramâne măsura de primă intenție, aplicabilă în orice sistem medical.

Informația medicală corectă, transparentă, transpusă în limbaj accesibil, adecvat așteptărilor celor care sunt în realitate beneficiari ai acestui sistem rămâne o cale serioasă, pentru recâștigarea încrederii pacienților pe care îi avem în grijă. Cel mai des oamenii refuză sau se indoiesc atunci când nu au suficiente cunoștințe.

Scopul cursului este de a furniza informații clare, concise, ce pot fi personalizate în funcție de pacient, usor de utilizat în practica curentă.


Obiective:

După parcurgerea acestui curs, asistenții medicali vor cunoaşte:

  1. care sunt vaccinurile cuprinse în Programul Național de Imunizare precum și celelalte vaccinuri care se găsesc în România;
  2. metodologia administrări vaccinurilor conform vârstei la care poate fi administrat fiecare vaccin și argumente pro-vaccinare;
  3. repere practice în procesul vaccinal, provocări, oportunități și tehnici de comunicareCursul se adresează asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali membri ai filialei Bucureşti, este gratuit şi creditat cu 15 credite EMC.

Pentru a parcurge cursul vă rugăm să vă autentificați sau dacă nu aveți cont să vă înregistrați.