Etica și deontologia în profesiile de asistent medical generalist, moașă și asistent medical


”Etica și deontologia în profesiile de asistent medical generalist, moașă și asistent medical”


Autor: Bobic Alin Victor - Consilier Juridic OAMGMAMR filiala Mun. București


Etica și deontologia profesională. Un element cheie care contribuie semnificativ la consolidarea sistemului de valori profesionale și totodată la furnizarea unor îngrijiri/servicii medicale de calitate.


Prin natura activităților desfășurate de profesioniștii în acordarea îngrijirilor de sănătate, orice abatere de la principiile și valorile profesionale afectează în mod direct pacientul, imaginea profesiei și imaginea profesionistului în asistență medicală (asistent medical generalist, moașă sau asistent medical), iar în secundar pe cel care s-a abătut de la etica și deontologia profesională.


Acest curs își propune să ofere informații esențiale privind etica și deontologia profesională, în scopul conștientizării importanței desfășurarea activității profesionale într-un mod etic. Totodată, cursul își propune să integreze fiecare membru al organizației profesionale în sistemul de control și supraveghere a profesiei, în scopul menținerii unui climat etic și deontologic în rândul membrilor și în activitățile profesionale desfășurate de aceștia.


Obiectivul general al cursului este formarea de comportamente și atitudini adecvate din punct de vedere etic și deontologic în activitatea profesională defășurată de membrii OAMGMAMR.


Cursul se adresează asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali membri ai filialei Bucureşti, este gratuit şi creditat cu 15 credite EMC.


Pentru a parcurge cursul vă rugăm să vă autentificați sau dacă nu aveți cont să vă înregistrați.